به گزارش بازرگانی انجمن دیجیتال مارکتینگ، پمپ آب در انواع مختلفی تولید میشود و هر یک کاربرد خاصی دارد. پمپهای آب برای انتقال سیالات در مصارف کشاورزی، صنعتی و خانگی بیشترین استفاده را دارند. پمپها جابجایی سیال را توسط پروانهها انجام میدهند که بسته به نوع سیال جنس پروانه آنها متفاوت است. پمپهای آب با دبی و ارتفاعهای مختلفی تولید میشوند. این مورد برای آبرسانی در طبقات مختلف اهمیت دارد. برای مثال پمپ آب خانگی برای یک طبقه دارای دبی و هد متفاوتی نسبت به ساختمانی با چهار طبقه است.
توجه کنید که برای خرید و استعلام قیمت بهترین پمپهای آب از مراکز معتبر اقدام نمایید. از این رو هایپر صنعت فامکو پیشتاز در فروش انوع پمپها میتواند در انتخاب درست شما را راهنمایی نماید. در ادامه به معرفی انواع پمپ میپردازیم.
پمپهای آب به چند دسته طبقه بندی میشوند؟
پمپهای آب در انواع خانگی، شناور، کفکش، بوستر پمپ، طبقاتی عمودی و افقی، استخری، جتی، بشقابی، پکیج، موتور پمپ بوده که توانایی جابجایی سیالی همانند آب را دارند. پرکاربرد ترین پمپ در این دسته بندی، پمپ آب خانگی است. پمپهای آب از نظر توان نیز با یکدیگر متفاوت هستند. برای پمپ آب ساختمان بیشتر از پمپهای یک اسب، ۲ اسب، ۳ اسب و ۴ اسب استفاده میکنند که البته این به طبقات و میزان مصرف آب بستگی دارد.
پمپ آب خانگی: این پمپها برای افزایش فشار آب در ساختمانهای مسکونی استفاده میشوند. پمپ آب خانگی هم دسته بندی مختلفی دارد؛ برای مثال پمپهای جتی و بشقابی خود به گونهای خانگی محسوب میشوند. پمپهای خانگی معمولاً با برق کار میکنند که تا ۴ اسب و حتی بالاتر برای منازل استفاده میشوند. جدول زیر توانایی پمپهای آب خانگی برای افزایش فشار ساختمانها با طبقات و متراژهای مختلف را نشان میدهد.
نوع پمپ |
متراژ قابل استفاده |
پمپ آب خانگی نیم اسب |
یک طبقه، کمتر از ۱۵۰ متر |
پمپ آب خانگی یک اسب بشقابی |
سه طبقه، ۶ واحدی با متراژ ۷۵ متر |
پمپ آب خانگی یک اسب جتی |
چهار طبقه، ۸ واحدی با متراژ ۶۸ متر |
پمپ آب خانگی ۱.۵ اسب دو پروانه |
۵ طبقه، ۱۰ واحدی با متراژ ۱۰۰ متر |
پمپ آب خانگی ۲ اسب |
۵ طبقه، ۱۵ واحد با متراژ ۱۰۰ متری |
البته میتوان توان دیگری را با شرایط و تعداد طبقات متفاوت برای ساختمانهای اداری یا مسکونی انتخاب نمود.
پمپ کفکش: این پمپها برای انتقال آب صاف یا نهایتاً آب به همراه ذرات بسیار ریز از شن و ماسه کاربرد دارند. از این نوع پمپ میتوان برای باغبانی و کشاورزی استفاده کرد. این پمپها باید به طور کامل در آب مستغرق باشند و با توجه به آببندی درست آب وارد موتور نشود. پمپهای کفکش در دو نوع تکفاز و سه فاز تولید میشوند که از یک اسب تا ۲۰ اسب برای انواع فعالیتهای کشاورزی استفاده میگردند.
پمپ شناور: از این پمپ برای انتقال آب از چاههای عمیق یا مخازن استفاده میکنند. این پمپها نیز برای نصب درون آب مناسب بوده و الکتروموتور آنها توسط آب خنک میشود. برق مصرفی در این پمپها به صورت تکفاز و سه فاز میباشد. به دلیل داشتن تعداد پروانه و فاصله کم آنها با بدنه، تنها برای جابجایی آب صاف استفاده میشوند.
موتور پمپ: موتور پمپها برای مصارف کشاورزی و مکانهایی که انرژی برق وجود نداشته باشد، کاربرد دارد. از نظر سوخت، این پمپها به سه دسته بنزینی، دیزلی و نفت و بنزین تقسیم بندی میشوند. میزان آبدهی این پمپها به قطر خروجی پمپ بستگی دارد که از ۱ تا ۴ اینچ به تولید میرسد.
پمپ طبقاتی عمودی و افقی: این پمپها برای افزایش فشار آب استفاده میشوند. از این پمپها برای مصارف ساختمانی، بوستر پمپ، آب شیرین کن و سیستمهای حرارتی و تهویه مطبوع استفاده میشود. عمودی و افقی بودن این پمپها به محل قرارگیری موتور مربوط میشود. اگر به صورت افقی باشد، موتور و شفت در یک ارتفاع قرار دارند و در حالت عمودی موتور معمولاً بالای پمپ قرار میگیرد.
بوستر پمپ: یک یا چند پمپ که به صورت موازی به همراه اتصالات به یکدیگر متصل شده باشند را بوستر پمپ میگویند. این پمپها برای افزایش فشار آب در خطوط آبیاری و تامین آب شهری مورد استفاده قرار میگیرند. بوستر پمپها برای مکانهایی مانند مجتمعهای مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستان و هتلها مناسب میباشند.
پمپ استخری: از این پمپها برای سیرکوله و ضد عفونی کردن آب استخر استفاده میشود.
پمپ پکیج: این پمپ برای جلوگیری از کاهش فشار آب در رادیاتورها استفاده میشود. زمانی که فشار آب گرم کم باشد، این پمپ با بالا بردن فشار موجب میشود تا گردش آب یکنواخت باشد تا آب گرم رادیاتورها سرد نشود. پمپهای پکیج در دو نوع تک دور و سه دور تولید میشوند.
برای انتخاب یک پمپ آب باید به چه نکاتی توجه نمود؟
میزان دبی: این موضوع یکی از مهمترین مواردی است که باید برای خرید به آن توجه نمود چرا که این مورد نشان میدهد که چه مقدار سیال در زمان مشخص از نقطهای خاص عبور مینماید. این مقدار بر حسب لیتر در دقیقه، لیتر در ثانیه و مترمکعب در ساعت میباشد.
هد یا ارتفاع: این مقدار به اندازه بالا رفتن سیال تحت فشار گفته میشود که در پمپها با واحد متر و در پمپهای جابجایی مثبت بر حسب بار و پاسکال تعیین میگردد. بنابراین برای انتخاب پمپ، مشخص شدن ارتفاع ساختمان و محل استفاده از آن الزامی است.
توان مصرفی و خروجی: هر دو فاکتور برای انتخاب پمپ بسیار اهمیت دارند. توان خروجی تحت تاثیر مواردی همانند دبی، ارتفاع و وزن سیال قرار دارد. بنابراین خرید پمپ طبق توان خروجی انجام میگیرد.
همچنین با توجه به نوع کاربری و استفادهای که دارید، میتوانید پمپ آب مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.
آیا میتوان پمپ آب را داخل واحد نصب نمود؟
برخی از پمپهایی که مصرف خانگی دارند میتوانند داخل واحد نصب شوند. پمپهای آکوا استرانگ سری G، پمپ چینی نسل جدیدی از پمپهای آب خانگی میباشد. این پمپها داخل محفظهای قرار گرفته و امکان نصب درون واحد را برای کاربر فراهم مینماید.
بهترین پمپهای آب برای کدام کشور است؟
امروزه در سطح بازار، پمپ ایتالیایی و چینی در دسته پرفروشترین ها قرار میگیرند. این پمپها از نظر کیفیت و طول عمر بیشترین رضایت را از سوی کاربران دارند. در درجه بعدی پمپهای آب ساخت ایران از مرغوب ترین پمپهای استفاده شده میباشند.
نتیجه گیری
برای انتخاب پک پمپ آب مناسب باید ابتدا نوع کاربری، دبی، هد یا ارتفاع و توان پمپ را در نظر داشته باشید. خرید پمپ آب از فروشگاههای معتبر، خیال آسودهتری به همراه دارد. مجموعه فامکو با داشتن انواع پمپهای آب در برندهای مختلف میتواند نیاز مشتریان را شناسایی کرده و بهترین پمپ را پیشنهاد نماید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و انجمن دیجیتال مارکتینگ در محتوای آن هیچ نظری ندارد.